De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

}}
Zwitserland

Vakantieland.NL

Eetgewoonten in Zwitserland op Zwitserland Vakantieland Zwitserland Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie op Zwitserland.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Zwitserland holiday homes on ZwitserlandVakantieland.nl

Information angebot Zwitserland ferien wohnung auf ZwitserlandVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Achtergrondinformatie
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Web-Winkel
Links Zwitserland

Thema's > Eetgewoonten in Zwitserland

In Zwitserland bestaat het ontbijt normaliter uit brood, boter of margarine, jam of honing, misschien een stukje kaas of granen, plus melk, koude of warme chocolademelk, thee of koffie.

Lunch kan zo simpel zijn als een sandwich of een birchermŁesli, maar ook kan het een complete maaltijd zijn. Algemeen is de lunchtijd in Zwitserland tussen 12:00 en 14:00 uur.

Afhankelijk van wat met de lunch gegeten werd kan het diner een volledige hoofdgerecht zijn of gewoon wat brood, kaas, misschien wat gedroogd vlees of een andere lichte maaltijd. Een normale Dinertijd is tussen 18:00 en 20:00 uur.

Drankjes variŽren van gewoon water, verschillende soorten frisdranken,  en een grote verscheidenheid aan bieren en wijnen. Warme dranken bestaan uit verschillende smaken thee en koffie. Bier is vaak goedkoper en beter verkrijgbaar dan frisdrank.

De ingrediŽnten en de manier van bereiden van gerechten varieert sterk over het hele land. Over het algemeen wordt er een enorme keuze aan brood (wit, volkoren, enz.), zuivelproducten, zoals melk, yoghurt, boter en - uiteraard - een grote verscheidenheid van de wereldberoemde Zwitserse kaas opgedient. Zoals je zou verwachten, zijn veel typisch Zwitserse gerechten gebaseerd op zuivelproducten - kaas, melk, room, boter en / of yoghurt.

Ook belangrijk in de Zwitserse keuken zijn groenten zoals bonen, wortelen, bloemkool, aardappelen, spinazie etc.

Worst en vlees - voornamelijk kalfs-, rund, varken, kip of kalkoen - worden geserveerd op verschillende manieren: gegrild, gebakken of gekookt.

Bijgerechten zijn friet, rijst, aardappelen en verschillende soorten pasta.

Vruchten zijn verkrijgbaar van over de hele wereld. Lokale vruchten zijn appels, peren, druiven en verschillende soorten bessen, zoals zwarte bessen, bosbessen, frambozen, rode bessen en aardbeien.

Tenslotte kent Zwitserland veel snoep, met inbegrip van de wereldberoemde Zwitserse chocolade.

 

Deze website is vollop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Zwitserland Vakantip!

Plaats informatie Achtergrondinformatie Hotels Reisverzekering Auto verhuur Web-Winkel Links Zwitserland

Andere landen uit deze serie: Aruba BelgiŽ Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije ItaliŽ Nederland Oostenrijk Polen Portugal RoemeniŽ Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2011-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: vrijdag 10 mei 2013.

Op Zwitserland Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Zwitserland, het kopen of huren van een huis in Zwitserland, maar ook links naar campings in Zwitserland en vakantiehuisjes in Zwitserland. Kom regelmatig terug en verbaas u.