De websites van VERASEC maken gebruik van cookies. Meer infomatie >

}}
Zwitserland

Vakantieland.NL

Föhnwolken op Zwitserland Vakantieland Zwitserland Vakantieland: Bezienswaardigheden tijdens uw vakantie op Zwitserland.
Startpagina Inhoud Over ons Disclaimer Adverteren Voeg toe aan favorieten Link naar ons

Information on advertising Zwitserland holiday homes on ZwitserlandVakantieland.nl

Information angebot Zwitserland ferien wohnung auf ZwitserlandVakantieland.nl

 

Plaats informatie
Achtergrondinformatie
Hotels
Reisverzekering
Auto verhuur
Web-Winkel
Links Zwitserland

Thema's > Föhnwolken

De föhn, een warme droge wind die jaarlijks zo'n 33 dagen in de Alpen waait. De naam is afgeleid van het Latijnse "favonius" (warme wind) en het gotische fôhn (vuur). Bij veel mensen heeft de föhn een negatief affect op de gezondheid. Veel mensen krijgen dankzij de Föhn last van verhoogde bloeddruk met hoofdpijn, spierpijn, en slapeloze nachten. Ook de concentratie neemt af. Dat resulteert in een toename van het aantal verkeersongelukken.

LenticulariswolkenFohnwolken zijn wolken die ontstaan doordat de warme wind langs de bergen omhoog gaat en vervolgens over de bergtop "golft". Theoretisch ziet het er uit als in de afbeelding rechts.

In de praktijk komt u afbeelding links tegen. De lucht condenseert omdat deze relatief afgekoeld is en droog as gevolg van de regen die aan de zijde valt waar de lucht stijgt. De zijde van het gebergte waar de wind naar toe waait wordt in deze situatie ook wel de regenschaduw van het gebergte genoemd.

 Bron: knmi.nl

 

Deze website is vollop in ontwikkeling. Help mee en beschrijf uw Zwitserland Vakantip!

Plaats informatie Achtergrondinformatie Hotels Reisverzekering Auto verhuur Web-Winkel Links Zwitserland

Andere landen uit deze serie: Aruba België Bonaire Bulgarije Curacao Denemarken Duitsland Frankrijk Griekenland Hongarije Italië Nederland Oostenrijk Polen Portugal Roemenië Slowakije Spanje Turkije TravelGuideEurope.eu Zwitserland

Unless explicitly specified otherwise, this page and all other pages at this site are Copyright © 2011-2013 by Verasec. Use of text, images, layout, format, look, or feel of these pages, without the written permission of the copyright holder, except as specified in the Copyright Notice, is strictly prohibited. All Rights Reserved, Verasec. Laatst bijgewerkt: vrijdag 10 mei 2013.

Op Zwitserland Vakantieland vindt u binnenkort uitgebreide informatie over Zwitserland, het kopen of huren van een huis in Zwitserland, maar ook links naar campings in Zwitserland en vakantiehuisjes in Zwitserland. Kom regelmatig terug en verbaas u.